top of page

Vinsmagning for begyndere - Signaturkurser

Kvinde kend din Drue

Vi taler om sanserne og de forskellige aromaer.

Vi blindsmager nogle af vinene for at vække sanserne og taler om, hvad vi oplever, når vi fokuserer uden af vide, hvad vi smager på og hvilken betydning har det for vores oplevelse af smagen.

Efter smagningen vil deltagerne være i stand til at kunne identificere nogle af de klassiske druer.

Fokus på de klassiske hvide druer.

Crash & Burn

Vil du gerne imponere kæresten, vennerne, familien eller chefen? Har du én i omgangskredsen som altid 'kloger' sig lidt på vin og du har et lille ønske om at finde ud af om det nu også forholder sig sådan, som du er blevet belært?​

Mand kend din Stok

Er det rigtigt at mænd bedre kan lide rødvin end hvidvin? Og passer det at kraftig rødvin er voksne mænds favorit? Vi kigger lidt nærmere på nogle af fordommene og ser om der er hold i dem og hvis der er, hvordan kan det så være. Vi smager på nogle fyldige og behagelige rødvine lavet på klassiske druer.

Fokus på de klassiske røde druer.

Blær & Bobler - mousserende vin

Forbindes ofte med festlige lejligheder, men mousserende vin burde drikkes oftere. Bliv klogere på hvad forskellen er på mousserende vin og hvad vinen kaldes i forskellige lande. Nogle kvinder hævder at de ikke bliver fulde af champagne - kan der være noget om snakken?

Fokus på forskelligheden

Gammel vs. Ny verden

Hvad betyder det når vinkendere taler om gammel og ny verden ift. vin. Har det en betydning og kan man smage forskel.

Der er lagt op til en spændende smagning, hvor smagpaletten bliver udfordret og holdninger bliver udfordret.

Fokus på forskelligheden

​

Smage & Sanseteori - NYHED

Introduktion til vinens verden for begyndere.

Der findes mange forskellige vinglas.

Nogle glasproducenter har deres egen linie af glas opdelt efter druetyper. De fleste kender hvid-, rødvin-, Champagne; dessertvinsglasset er lidt mindre og portvinglasset har måske lidt svung, men hvordan kan det være at der findes så mange glas?

Er det snobberi eller gør det en forskel for smagsoplevelsen af vinen. Vi undersøger forskellen på oplevelsen af forskellige glas.

Vi snakker også om hvordan professionelle smager på vin og ikke mindste hvordan vi beskriver aromaer og smagen.

​

Lakrids & Vin - NYHED

Man kan sætte vin til alt, så hvorfor ikke sætte det sammen med noget af det slik, som bliver spist absolut mest i Danmark og som mange udlændinge har svært ved at forstå begejstringen over. - Lakrids!

Måske har du hørt nogle nævne lakrids som en note i vin - er der noget om det? Det vil vi finde ud af gennem en uhøjtidelig legende vinsmagning.

​

Chokolade & Vin - NYHED

Chokolade fås i mange forskellige varianter og kvaliteter på den måde ligner det meget vin, men hvad sker der når vi sætter vin til?

Det vil vi smage os frem til gennem en hyggelig uformel aften i chokoladens og vinens tegn. Vi smager på 4 vine og dertilhørende chokolader.

Chokoladen vil blive serveret ved forskellige temperaturer for at vise forskellen sammen med vinen.

*Kurset er ikke velegnet til personer med laktoseintolerance og/eller nøddeallergi*

​

bottom of page